Mine bøger
 
     Akvareller
 
  H.C.Andersen
 
     Foredrag
 
     Traveture
 
     TV

Skørpingvej 41,  Astrup; 9510 Arden,   tlf: 21 47 92 97,   qvistorff@qvistorff.dk


         ISBN 978-87-999613-5-1
                 


En fantastisk bog
af Helge Søgaard & Helge Qvistoff


En kulturel og historisk rejse langs Himmerlands vigtigste vandvej - fra udspring til udløb.

Lindenborg Å har skabt Himmerlands prægtiske ådal som nærmest er et overflødighedshorn af naturmæssige oplevelser. Den udspringer af et lille og upåagtet vandhul på en mark mellem landsbyerne Nysum og Ravnekilde i Mariagerfjord kommune, hvor den blidt ledes mod nord af det omgivende terræn. Snart dukker åen ind under træernes skærmende kroner. For at vokse sig større, for at berige landskabet med en usædvanlig skønhed og for at skabe både liv og næring til dem, der slog sig ned langs dens frodige brinker


Forlag:
Søgård Consulting
- Rold Skov Bøger
Hanebuen 23 - 9520 Skørping
Tlf. 4061 5761
hanebuen23@gmail.com
www.søgaardconsulting.dk

 
DEN STORE BOG OM
LINDENBORG Å

. . . Lindenborg Å strømmer forsat mod nord med fornyet kraft næret af blandt andet Ravnekilden og Lille Blåkilde. Vi nærmer os nu Skadsholmen, der for tusind år siden lå som en ø i den fjordarm, som strakte sig helt ind til Rebild Bakker. Lige inden Skadholmens bakkedrag finder vi Ålykkeengen, der breder sig ind mod Bjergeskovens stejle skrænter.
Her kunne man i vikingetiden høre lyden af øksens drøje hug mod træet, hamren og banken og borets langsomme gnaven af naglehuller sammen med andre lyde fra et bådeværft. Her ved foden af Bjergeskoven var de slanke vikingeskibe - snekkerne - trukket på bedding for at blive repareret efter sommerens togter. Der var også en bedding, hvor dygtige håndværkere med simple redskaber og håndkraft var i fuld gang med at bygge et helt nyt vikingeskib, der skulle indgå i ledningsflåden den følgende sommer, hvor kursen igen blev sat mod Englands kyster, der lokkede med guld og rigdomme. Kølen var blevet strakt for nogle måneder siden, og skibet begyndte allerede at tage form . . .


Bogens 200 sider er fyldt med mange usædvanlig flotte fotografier


  Tilbage til:       Mine bøger      Forsiden